IT rešitve

PC H.AND partner - IT rešitve

 IT rešitve PC H.AND

 

35 let znanja in izkušenj 

Podjetje PC H.AND d.o.o. je že več kot 35 let med vodilnimi podjetji za inženiring v računalništvu in informatiki v Sloveniji in partner številnih svetovnih proizvajalcev informacijskih tehnologij. Specializirani smo za napredne in učinkovite rešitve na področju informacijskih tehnologij s področja varnosti ter strežniških, mrežnih in programskih rešitev. Skupaj s svojimi naročniki razvijamo strategijo, hkrati ponujamo načrtovanje, implementacijo, upravljanje, vzdrževanje in podporo informacijskih sistemov in tehnologij.

Poleg načrtovanja IT rešitev in arhitekturne zasnove nudimo pregled obstoječega stanja ter natančen izris rešitve, svetujemo na področju izboljšanja delovanja obstoječih IT rešitev iz najrazličnejših vidikov in implementiramo sodobnejše, naprednejše programske in strojne rešitve. Našim strankam nudimo vzdrževanje sistemov in zagotavljanje strokovne tehnične podpore in storitve.

Nudimo sodobne poslovne IT rešitve in najsodobnejšo opremo za informacijske sisteme: od računalnikov in računalniške opreme, računalniških sistemov, strežnikov, mrežne opreme, integriranih podatkovnih sistemov, itd.  

Omrežne rešitve - lokalna omrežja

Naša pomembna dejavnost je svetovanje, postavitev ali nadgradnja lokalnih računalniških omrežij. Kot osnovo za lokalna omrežja nudimo predvsem omrežno opremo in stikala vodilnih proizvajalcev Cisco in Mikrotik, katerih omrežne rešitve zagotavljajo varno, prilagodljivo in inteligentno platformo za sodobno digitalno poslovanje. Z omrežnimi rešitvami Cisco in Mikrotik boste zagotovili zanesljivost delovanja omrežja, poskrbeli za varnost omrežja in poslovanja, znižali stroške upravljanja, povečali zmogljivost in omogočili dobro uporabniško izkušnjo.
Glede na poslovne potrebe nudimo ločevanje omrežij (segmentiranje) na istem ožičenju z uporabo tehnologije navideznih omrežij (VLAN). To je pogosto v uporabi predvsem takrat, ko je na primer potrebno ločiti brezžični del omrežja za goste od omrežja za ostale uporabnike, ki je bodisi ožičeno ali brezžično.
Postavitev omrežja vedno prilagodimo željam in potrebam naročnika. Strankam nudimo strokovno podporo, svetovanje, upravljanje in vzdrževanje omrežnih rešitev.


Sodobna brezžična omrežja

V podjetju PC H.AND d.o.o. vzpostavimo zanesljivo, varno in hitro odzivno brezžično omrežje, možnost oddaljenega dostopa, podporo, ter svetovanje ob izboru rešitev. Uporabljamo predvsem opremo podjetja Mikrotik, ki nudi številne možnosti in omogoča širok spekter nastavitev (notranje dostopne točke, zunanje in industrijske dostopne točke, izolacija omrežij na isti dostopni točki, liste pristopa po različnih kriterijih, lokalna ali centralizirana prijava, ipd.).


Prostrana računalniška omrežja (WAN) - internet

Za zagotavljanje povezljivosti z internetom uporabljamo predvsem usmerjevalnike proizvajalca Mikrotik. Mikrotikova programska oprema RouterOS in pripadajoča strojna oprema RouterBOARD sta zelo napredna in cenovno dostopna izdelka. Največji prednosti usmerjevalnikov Mikrotik sta predvsem širok nabor nastavitev in konkurenčna cena, saj vgrajene funkcionalnosti dosegajo raven sicer precej dražje opreme.
Na področju povezljivosti nudimo tudi zagotavljanje povezav med več lokacijami naročnika s tehnologijami navideznih privatnih omrežij (VPN). Za zagotovitev povezave med več stacionarnimi lokacijami nudimo postavitev navideznih tunelov s tehnologijo IPSec in kodiranjem podatkov po standardu AES ali starejšem standardu 3DES. Za povezljivost mobilnih uporabnikov na stacionarno lokacijo nudimo uporabo naslednjih VPN tehnologij: OpenVPN, SSTP in L2TP.
Postavitev vedno prilagodimo željam in potrebam naročnika. 


Strežniki

Podjetje PC H.AND d.o.o. je specializirano za postavitve in vzdrževanja strežnikov za mala in srednje velika podjetja. Pridobljena znanja, certifikati in reference našim strankam zagotavljajo visoko strokovnost pri implementaciji in vzdrževanju strežniške strukture v podjetjih. Smo specialisti za tehnologije zasnovane na infrastrukturi Fujitsu in platformi Microsoft (Windows Server).

Digitalna transformacija hitro spreminja potrebe na vseh poslovnih področjih. Eden ključnih izzivov s katerimi se podjetja srečujejo danes, je opredelitev, kako uporabiti pravo kombinacijo storitev v oblaku in infrastrukturnih tehnologij, da bi zagotovili nove digitalne rešitve in posodobili obstoječe infrastrukture. Fujitsu za podporo novim poslovnim potrebam ponuja ustrezno strežniško platformo za vsakršen poslovni model. Njihov vrhunski nabor sistemov, rešitev in strokovnega znanja, zagotavlja maksimalno produktivnost, učinkovitost in prilagodljivost ter zagotavlja zaupanje in zanesljivost.

Fujitsu nudi široko paleto strežnikov in sistemov za shranjevanje, potrebno programsko opremo za upravljanje infrastrukture in podatkovnih centrov ter vnaprej določene integrirane sisteme, ki omogočajo vzpostavitev IT infrastrukture in njeno delovanje.
Podjetje PC H.AND d.o.o. je pridobilo naziv Select Partner Fujitsu in sicer s specializacijami na več področjih: Client solutions, Integrated systems, Servers, Virtual client computing, Mobility solutions in Workstations.

Strežniške strukture podjetja Fujitsu implementiramo v kombinaciji z operacijskimi sistemi Microsoft Windows Server. Na tem področju nudimo celovit pristop in široko paleto storitev, ki odgovori na vse večje zahteve in potrebe strank: svetovanje, dimenzioniranje opreme glede na potrebe naročnika, virtualizacija strežnikov na platformi Hyper-V, migracije iz starega na nov strežnik (selitev aktivnega imenika in omrežnih storitev, selitev skupne rabe, prenos programov v skupni rabi, itd.), pogodbeno vzdrževanje in zagotavljanje rezervnih delov.
Zagotovimo povezljivost z operacijskim sistemom Windows Server.

Nudimo tudi brezprekinitvene napajalnike, predvsem proizvajalcev Schneider Electric (APC) in Eaton. 


Microsoft partnerstvo

Podjetje PC H.AND je dolgoletni partner podjetja Microsoft. S pridobljeno kompetenco Silver Small and Midmarket Cloud Solutions dokazujemo, da smo sposobni zadovoljiti nastajajoče potrebe kupcev v današnjem dinamičnem poslovnem okolju. Silver Small and Midmarket Cloud Solutions kompetenca dokazuje naše izkušnje pri sodelovanju z Microsoftom in njegovimi izdelki v oblaku. Ko kupci iščejo IT partnerja, da bi izpolnili svoje poslovne izzive, je izbira podjetja, ki je doseglo Microsoftove kompetence, pametna poteza. To so visoko usposobljeni strokovnjaki z dostopom do Microsoftove tehnične podpore in produktnih skupin.
Za pridobitev Microsoft Silver Partner kompetence imajo naši strokovnjaki uspešno pridobljeno strokovno znanje in izkušnje.
S pridobljeno kompetenco podjetje PC H.AND kot kvalificiran in certificiran ponudnik rešitev v oblaku, nudi in uvaja Microsoft Office 365 oblačne in hibridne rešitve za majhna in srednje velika podjetja.
Najnovejše operacijske sisteme in licence proizvajalca Microsoft nudimo tako v namiznih kot tudi strežniških različicah. Poskrbimo tudi za ustrezno namestitev in nastavitve tako na namizni računalnik, prenosni računalnik ali strežnik.

Storitve v oblaku – Office 365

Office 365 je sodobna »pisarna« v oblaku, ki prinaša najbolj zanesljivo in varno informacijsko okolje v oblaku za doseganje največje učinkovitosti vašega poslovanja. Izkoristite moč orodij, ki jih že poznate in uporabljate.
Office 365 združuje najboljša orodja za podporo današnjega načina dela, poznana orodja pisarniške zbirke Microsoft Office (Word, PowerPoint in Excel) ter dodatna orodja (Skype za podjetja, SharePoint, OneDrive za podjetja, itd), elektronsko pošto, omogoča skupno delo na dokumentih, konference in druge napredne storitve za povečanje storilnosti zaposlenih. Varen dostop in uporaba sta mogoča kjerkoli, tako na namiznih kot mobilnih napravah. Z Microsoft Office 365 boste prihranili in povečali učinkovitost ter produktivnost vašega podjetja.

Zakaj bi se odločili za uporabo storitev Office 365?

  • Manjši operativni in tehnološki stroški
  • Hitrejše in varnejše poslovanje
  • Dostop do aplikacij in podatkov prek različnih namiznih in mobilnih naprav kadarkoli in kjerkoli
  • Najnovejše verzije aplikacij iz zbirke Office
  • Celovit in enovit paket orodij za produktivnost in sodelovanje, ki bo zagotavljal ustrezno IT-podporo dinamičnim poslovnim procesom.

Storitev Office 365 je prava odločitev za zagotovitev večje produktivnosti in visoke poslovne vrednosti.

V podjetju PC H.AND nudimo svetovanje pri izboru primernega paketa in licenciranje storitve Microsoft Office 365. Podjetja potrebujejo opremo in rešitve, ki brez težav omogočajo veliko število e‐poštnih računov, sporočil in prilog, možnost poročanja in podpore, ter zagotavljajo Active Directory funkcije, ki omogočajo enkratno prijavo za končne uporabnike. Naši strokovnjaki vzpostavijo Office 365 storitev za uporabo (elektronska pošta, storitve shrambe OneDrive, skupna raba Sharepoint,…).
Nudimo tudi upravljanje storitve in odpravo morebitnih težav po pogojih podpore podjetja Microsoft.


HP partnerstvo

Podjetje PC H.AND d.o.o. je HP Partner, kar nam omogoča dostop do najnovejših HP tehnologij in orodij ter neposredni dostop do HP-jevih strokovnjakov.


Protivirusna zaščita

Za večino sodobnih podjetij predstavlja varnost velik izziv. S sistemi, priklopljenimi na internet so podjetja vedno znova podvržena različnim zlonamernim grožnjam, kot so virusi, črvi, napadi hekerjev, neprimerne vsebine ter druge zlonamerne kode.
Današnja zlonamerna programska oprema, ki je dinamična in pogosto usmerjena, zahteva večplasten pristop, ki temelji na proaktivnih in pametnih tehnologijah. Zaradi specifičnih zahtev uporabnikov, ponujamo različne rešitve, prilagojene posameznim zahtevam. Na področju protivirusne zaščite nudimo paleto izdelkov podjetja ESET, ki omogoča napredno poslovno IT spletno varnost, ki zagotavlja celovito zaščito za vsakodnevne spletne uporabnike, od majhnih, srednjih pa vse do velikih podjetij s 100 in več uporabniki.
ESET uporablja večnivojsko tehnologijo ki presegajo zmogljivosti osnovnega protivirusnega programa.
Podjetje PC H.AND vam nudi tako posamične licence, implementiranje ESET varnostnih rešitev ali umestitev virtualne naprave na virtualizacijske platforme Hyper-V. Slednje pride v poštev predvsem pri večjem številu uporabnikov in pri potrebi po centralnem nadzoru nad storitvijo protivirusne zaščite.


Varnostno kopiranje in arhiviranje podatkov

Pravočasno poskrbite za varnostne kopije poslovnih podatkov.

Podjetja se vse bolj zavedajo pomembnosti varnosti poslovnih in drugih podatkov, saj je poslovna škoda zaradi trajne izgube podatkov kot tudi izguba zaupnih informacij nepopravljiva. Z namenom zagotavljanja integritete ter dosegljivosti podatkov se v podjetjih uvajajo čedalje zmogljivejše tehnike izdelave varnostnih kopij ter arhiviranja, ki predstavljajo ene pomembnejših IT rešitev za poslovanje.

V podjetju PC H.AND nudimo postavitev strežnika za arhiviranje podatkov virtualnih strežnikov in implementiranje programske opreme Veeam Backup & Replication, ki je ena vodilnih programskih rešitev na področju arhiviranja, obnovitve in repliciranja, ter podjetjem pomaga doseči celovito zaščito podatkov za vse delovne obremenitve - navidezne, fizične in v oblaku bazirane obremenitve. Sistem omogoča replikacijo in arhiviranje, povrnitev delovanja odpovedanega virtualnega strežnika v nekaj minutah, sistem preprečevanja vdorov (IPS) za zaščito pred znanimi grožnjami, obnovitev podatkov, posameznih datotek, elektronskih sporočil in podatkovnih baz, avtomatsko preverjanje zanesljivosti arhiva in še veliko več. Z eno konzolo dosežete hitro, prilagodljivo in zanesljivo varnostno kopiranje, obnovitev in replikacijo vseh aplikacij in podatkov.

Prednosti rešitve:

  • Zmanjšanje tveganja izgube podatkov in skupnih stroškov zaščite
  • Skrajšanje časa potrebnega za izdelavo varnostnih kopij
  • Skrajšanje časa obnovitve podatkov
  • Centralizirano varnostno kopiranje podatkov za celotno podjetje
  • Poenostavitev sistema in postopkov za varnostno kopiranje


Uničenje odsluženih trdih diskov in ostalih magnetnih medijev

Ker je varnost podatkov izjemnega pomena, tudi ko jih ne potrebujemo več nudimo tudi ustrezno rešitev uničenja podatkov z odsluženih magnetnih pomnilniških medijev, kot so trdi diski  in kasete s trakom z razmagnetenjem in možnostjo dodatnega fizičnega uničenja trdega diska. Storitev je skladna s številnimi evropskimi (DIN 33858-B3, EN 15713) in ameriškimi (PCI DSS, NIST, HIPAA, PIPEDA, idr.) direktivami o uničevanju nosilcev digitalnih podatkov in jo uporabljajo tudi svetovno priznana podjetja, kot so Bank of America, Cisco Systems, eBay, HP, Intel in mnoga druga

Za več informacij kliknite tukaj

 

Če ne želite razmišljati o IT....

Servis in vzdrževanje

Podjetje PC H.AND je v dejavnosti vzdrževanja, servisiranja in zagotavljanja delovanja informacijskih sistemov, računalnikov in računalniške opreme prisotno že več kot 35 let. V teh letih smo pridobili številne izkušnje v načinu zagotavljanja kakovostnega vzdrževanja. Obvladujemo in širimo znanja, imamo izkušnje s celotne informacijske infrastrukture in partnersko sodelujemo z več kot 30 svetovnimi proizvajalci informacijskih tehnologij. Izkušena ekipa strokovnjakov z različnih področij informacijske infrastrukture je na voljo, da pogodbenim strankam zagotavlja najvišjo kakovost storitve in najhitrejšo odpravo napake.

Če potrebujete zanesljivega partnerja, ki bo skrbel za nemoteno delovanje vaše IT opreme, da se boste vi lahko osredotočili na vaš posel, nas kontaktirajte za pripravo ustrezne ponudbe za vzdrževanje. Na vašo željo vas bomo obiskali, pripravili pregled in popis obstoječega stanja vaše IT opreme ter priporočilo za morebitne nujne posodobitve.
Z veseljem vam bomo predstavili našo storitev pogodbenega vzdrževanja, ki vam zagotavlja hitro odzivnost, brezplačni letni preventivni pregled, brezplačno svetovanje za morebitne posodobitve, popust na rezervne dele ter brezskrbnost in racionalizacijo stroškov povezanih z upravljanjem in opremo informacijske tehnologije.

 

Za podrobnejše informacije in vprašanja smo vam na voljo na spodnjih kontaktih:

IT reštve ter servis računalnikov in računalniške opreme:
E-pošta: servis@pchand.si
Telefon: 01 5300 820