AOC naznanil prihod novega monitorja Agon3

1. december 2017

AOC, vodilna blagovna znamka na trgu igričarskih monitorjev, je leta 2016 predstavil svoj prvi vrhunski igričarski monitor iz serije AGON. Od takrat je minilo dobro leto in pol, monitorji AGON pa so postali vse boljši in močnejši. Ne samo, da so ti monitorji dokazali, da so med najbolj prodajanimi, temveč so bili v številnih recenzijah po Evropi večkrat dobitniki nagrad z naslovom »Najboljši igričarski monitor«. In v kratkem se AGON saga nadaljuje: Na nedavnem sejmu Gamescom 17 v Kölnu, je AOC napovedal nove prihajajoče člane družine AGON – serijo AGON³ z ultra hitrim odzivnim časom le 0.5 ms, ter popolnoma novimi tehnologijami, kot je HDR.

 

AOC Agon3 monitor

 

AGON

AGON, ki izhaja iz starodavne Grčije, pomeni tekmovanje, spopadanje in antagonizem. Drzno ime, ki je idealno za serijo monitorjev, katera je namenjena zlasti igričarjem. Serija AGON si je zaradi svojih premijskih funkcij, inovativnih tehnologij in privlačnih cen prislužila pozornost in občudovanje tako priložnostnih kot tekmovalnih igričarjev. Z širokim razponom velikosti zaslonov od 24" do 35", ravnimi ali ukrivljenimi zasloni in visoko hitrostjo osveževanja, so monitorji AGON osvojili prostor na številnih mizah igričarjev, ne glede na njihovo izbiro grafične kartice.

 

AGON – Začetni koraki


AOC je prvič predstavil svojo premium igričarsko serijo monitorjev AGON marca 2016, pri čemer je debitiral z modelom AG271QX. Ta 27-palčni monitor ima hitri TN panel z ločljivostjo 1440p za dodatne podrobnosti, frekvenco osveževanja 144 Hz, odzivni čas 1 ms in podporo FreeSync tehnologiji za zagotovitev tekočega igranja brez kakršnegakoli trganja ali trzanja slike. Medtem ko je AG271QX že prejemal številne nagrade, je po specifikacijah podobni bratranec s tehnologijo G-SYNC in 24-palčnim zaslonom prišel na trgovske police kasneje v letu 2016.

 


Nato je januarja 2017 prišel model, ki so ga tekmovalni FPS igričarji nestrpno čakali - AOC AG251FZ. Z uporabo najhitrejšega panela na trgu, ima ta model frekvenco osveževanja 240 Hz, s čimer odpravi zamegljenost gibanja, da se v hitrih igrah doseže najbolj gladko gibanje z minimalnim vhodnim zamikom. AG251FZ je bila edina izbira številnih e-sport igričarjev, vključno z ekipo Team Liquid, s čimer so postavili standard za tekmovalne igričarske monitorje in nešteto krat zavzeli prestol na e-sport dogodkih. S podporo tehnologiji FreeSync, odzivnim časom 1 ms in TN panelom pri ločljivosti Full HD, AG251FZ prinese konkurenčno prednost, ki je zaželena v času bojevanja. Po izjemnem uspehu je AOC v avgustu 2017 predstavil tudi G-SYNC različico - model AG251FG.

 

Ukrivljeno nadaljevanje

Od zime leta 2016 uživamo v navideznih svetovih, ki so se še bolj približali realnosti, tudi z ukrivljenimi ultra-širokimi AGON modeli - AG352UCG in AG352QCX. S 35-palčnim zaslonom in radijem ukrivljenosti 2000 mm nam vsekakor postrežejo z veliko zabave. Opremljena z VA panelom, ki se ponaša z razmerjem slike 21:9, kontrastom 2000:1 in G-SYNC ali FreeSync tehnologijo, omogočata tekoče igranje brez trganja ali trzanja slike. Kasneje je bila linija ukrivljenih modelov razširjena z zasloni, ki imajo 16:9 razmerje slike - AG322QCX (32" z ločljivostjo 1440p) in AG272FCX (27" z ločljivostjo 1080p). Ti elegantni monitorji s 3-stransko zasnovo brez okvirja imajo še manjši radij ukrivljenosti 1800 mm, kar zagotavlja pravo potopitev v virtualni svet in neprekinjeno igranje zahvaljujoč FreeSync podpori.
Vsi modeli AGON so opremljeni z nastavljivimi ergonomskimi stojali, različnimi igralnimi načini, stereo zvočniki, načini senčnega nadzora (Shadow Control) in nizkimi vhodnimi zamiki (Low Input Lag), ter Flicker-Free in Low Blue Light tehnologijama, ki zmanjšata obremenitev in utrujenost oči.
Z 11 do sedaj predstavljenimi modeli in najavo številnih prihajajočih inovacij, se je AOC resnično uveljavil kot eden izmed glavnih imen v igričarskem svetu. Do danes je bilo v Evropi objavljenih več kot 480 recenzij monitorjev AGON.


Monitorji AGON so bili prisotni na več kot 80 vrhunskih e-sports dogodkih,  med drugim DreamHack, Intel Extreme Masters, Dotapit in Insomnia. Uporabljajo jih tako profesionalni kot navdušeni igričarji v celotnem spektru e-sports disciplin - bodisi hitrih MOBA in FPS igrah, dirkalnih simulacijah ali bojnih igrah - kar omogoča nič manj kot najboljše rezultate, saj dajejo uporabnikom prednost pred konkurenco.

 

Prihodnji manevri

Na letošnjem sejmu Gamescom je AOC najavil svoje najnovejše igričarske monitorje AGON³ z izjemno visokimi ločljivostmi, hitrostjo osveževanja 144Hz ali več in HDR (High Dynamic Range) podporo, HDR omogoča izjemno svetlost in zagotavlja barve z velikim kontrastom. Predstavljeni so bili tudi modeli z ultra hitrim odzivnim časom le 0.5 ms, ki bodo igričarjem pomagali ohraniti njihovo reakcijo v igrah, kjer šteje vsaka milisekunda. To jim bo omogočalo, da ne zamudijo nobene podrobnosti, ki bi lahko ovirale njihov
uspeh.

 

agon3


Kot eden od svetlobno hitrih modelov z odzivnim časom samo 0.5 ms, bo AG273QCX opremljen s 27-palčnim ukrivljenim TN panelom pri 144 Hz, QHD (1440p) ločljivostjo in AMD-jevim FreeSync2 s HDR tehnologijo. S podporo širokemu barvnemu spektru bo imel eno najboljših barvnih reprodukcij v TN panelih. Njegov brat, opremljen z G-SYNC tehnologijo, AG273QCG bo imel podobne specifikacije, vendar brez HDR-ja, hkrati pa višjo frekvenco osveževanja pri 165 Hz in G-SYNC podporo namesto FreeSync2 s HDR.

S prihajajočimi AGON³ modeli, ki bodo predstavljeni v letu 2018, AOC še enkrat več sledi svoji zavezanosti, da igričarjem še naprej prinaša najnovejše inovativne tehnologije, s tem pa odpravi zunanje dejavnike, ki so jih do sedaj omejevali pri napredku, ter jim omogoči, da njihov talent resnično zasije.

 

agon3

 

http://eu.aoc.com/en/gaming

 

 

Nazaj na seznam novic