AOC predstavlja prvi AGON monitor z AMD Radeon FreeSync 2 in VESA DisplayHDR 400

26. april 2018

DisplayHDR 400 in Radeon FreeSync 2

AOC G322QC4 je opremljen z najnovejšima zaslonskima tehnologijama, VESA DisplayHDR™ 400 in AMD Radeon FreeSync™ 2, ki poskrbita za realistično vizualno izkušnjo in gladko igričarsko doživetje. VESA DisplayHDR 400 specifikacije zagotavljajo najvišjo raven svetlosti 400 cd/m2, izboljšane nivoje črne barve, višjo barvno lestvico in več bitno barvno globino za prikaz slik z visokim dinamičnim razponom (HDR).

Za igričarsko izkušnjo brez trganja in trzanja slike poskrbi AMD Radeon FreeSync 2 tehnologija, nadgradnja predhodnice FreeSync, ki prav tako podpira spremenljivo frekvenco osveževanja (tako, da se hitrost osveževanja monitorja prilagodi s frekvenco GPU-ja). Poleg tega FreeSync 2 uporablja strožje omejitve (npr. obvezen Low Framerate Compensation (LFC), večji barvni prostor) in HDR podporo z nižjo zakasnitvijo kot pri običajnih HDR monitorjih.

 

 

AOC AGON AG322QC4: novi član družine AGON s podporo Display HDR 400 in Radeon FreeSync 2

 

 

Impresiven in privlačen izgled 

Eleganten AG322QC4 z moderniziranim globokim črnim zaključkom se ponaša z 1800R ukrivljenim 31,5-palčnim VA (Vertical Alignment) panelom. Ta impresivna ukrivljenost popolnosti zaokroža vidno polje uporabnika in periferni vid ter tako nudi prepričljivo potopitev v doživetje na ekranu. Na ukrivljenem zaslonu, so oči uporabnika bolj ali manj enako oddaljene do vsakega kota zaslona pod skoraj pravokotnim kotom, kar onemogoča izkrivljanje slike, kontrasta in spremembo barv, ki jih povzroča poševni kot.

 

Najboljša igralna izkušnja

Monitor AG322QC4 se ponaša z VA panelom QHD (2560x1440 pik) ločljivosti, ki je najbolj priljubljena ločljivost med današnjimi igričarji. QHD ločljivost zagotavlja štirikrat podrobnejše slike kot 720p resolucija, poleg tega v večini trenutnih iger srednje/visoko-zmogljive grafične kartice lahko brez težav dosežejo večje število slik na sekundo v primerjavi z ločljivostjo 4K. VA panel modela AG322QC4 nudi tudi širše kote gledanja v primerjavi z IPS paneli. Konkurenčni igričarji bodo zadovoljni z impresivnimi funkcijami monitorja AG322QC4. Hitrost osveževanja 144 Hz in 4 ms GtG odzivni čas skupaj odpravljata učinke zameglitve gibanja in nudijo igralcem boljše vizualne povratne informacije v hitrih igrah. Način AOC Low Input Lag dodatno izboljša odzivnost monitorja. V tem načinu, video signali zaobidejo večino obdelave video procesov, ki jih opravi elektronika monitorja, tako se dejanja, ki pridejo iz vhodne naprave (tipkovnica/miška) hitreje pretvorijo v vizualne slike.

 

AOC AG322QC4

 

Prilagodite se svoji igri

AOC ve, katere majhne stvari igričarji najbolj cenijo. AOC-jev "Game" način omogoča prilagojene nastavitve za različne zvrsti, kot so FPS, Racing ali RTS za hitrejšo odzivnost in jasnejše vizualne učinke. Poleg tega lahko uporabniki shranijo tudi svoje prednastavitve. Z priloženim daljinskim OSD krmilnikom (QuickSwitch) lahko uporabniki preprosto izbirajo med prednastavitvami. Funkcija AOC Shadow Control omogoča, da igralci izberejo nivo senčenja v OSD meniju, ter tako osvetlijo pretemne ali zatemnejo presvetle dele slike.

 

 

AOC Ergo Base stojalo omogoča nastavitev višine, nagiba in zasuka za kar najbolj optimalen ergonomski položaj. Igričarji lahko priključijo svoje slušalke z uporabo avdio izhoda in vhoda za mikrofon, ko slušalk ne uporabljajo, pa jih lahko obesijo na priročno izvlečno držalo. Praktičnost zagotavljajo tudi dva USB 3.0 priključka, vgrajena rešitev za upravljanje kablov in prenosni ročaj za transport monitorja. Z vgrajenimi LED lučkami na spodnji in hrbtni strani monitorja lahko igralci izbirajo med rdečo, zeleno ali modro lučjo s tremi stopnjami intenzivnosti za povečano prilagoditev.

 

AOC AG322QC4

 

Novi monitor AOC AGON AG322QC4 bo na voljo predvidoma junija 2018 po priporočeni prodajni ceni 599 €.

 

 

Nazaj na seznam novic