AOC razširja svojo Gaming linijo z novimi ukrivljenimi monitorji serije G1

21. junij 2018

Specialist za monitorje AOC najavlja prihod G1 serije, s tremi novimi ukrivljenimi modeli - C24G1, C27G1 in C32G1, v velikostih zaslonov 23,6" (59,94 cm), 27" (68,58 cm) in 31,5" (80,01 cm). Z rdečo nitjo poudarjen dizajn in agresivna ukrivljenost (1500R do 1800R) zagotavljajo izjemno poglobljeno igričarsko doživetje. Nova serija je opremljena z VA paneli s podporo polne visoke ločljivosti (1920 x 1080 pik). Namenjeni konkurenčnim igričarjem, ti monitorji zagotavljajo visoko kontrastne slike z globoko črnino in živahnimi barvami s frekvenco osveževanja 144 Hz, odzivnim časom 1 ms MPRT (Moving Picture Response Time) in širokimi koti gledanja 178°/178°. Za najbolj gladko igralno izkušnjo se ti monitorji lahko pohvalijo z AMD FreeSync podporo za igranje brez trganja in trzanja slike, medtem ko Low Input Lag poskrbi za najhitrejšo vizualno povratno informacijo, AOC Game Color pa za prilagajanje zasičenosti in podrobnosti v sliki. Na voljo je še povsem nova funkcija "Dial Point", ki samodejo postavi križec v center akcije in s tem igralcem v FPS igrah pomaga pri bolj natančnem ciljanju.

 

AOC G1 - C241

AOC-jev vsestranski gaming monitor - C24G1:

radij ukrivljenosti 1500R, 144 Hz, 1 ms, nizek vhodni zamik, FreeSync in ergonomsko stojalo

 

 

Igričarji ne potrebujejo več izbirati med elegantnim dizajnom, hitrimi paneli, natančnimi barvami in ukrivljenostjo za najboljšo igralno izkušnjo. Z novo AOC G1 serijo so vse te funkcije in dizajn združene v eno. Serija G1 prihaja v povsem novem oblikovnem slogu. Vsi modeli se ponašajo z elegantno 3-stransko brezokvirno zasnovo, ki deluje zelo kompaktno in omogoča brezhibne namestitve več monitorjev eden zraven drugega za še izboljšano igralno izkušnjo. Dva modela iz nove serije (C24G1 in C27G1) sta opremljena tudi z ergonomskim stojalom z možnostjo nastavitve višine do 130 mm in območjem vrtenja -35°/+35°, da si uporabniki lahko nastavijo svoj optimalen položaj gledanja. Zahvaljujoč ukrivljenosti z zelo majhnim radijem 1500R (C24G1) in 1800R (C27G1 in C32G1) bodo uporabniki vedno postavljeni v središče virtualnega sveta.

Vsi trije modeli so opremljeni s tehnologijo AMD FreeSync, ki sinhronizira GPU in monitor, zako da so okvirji prikazani, ko je to potrebno, s čimer se zmanjša vhodni zamik in trzanje slike, ki ga povzroča V-Sync, in odpravlja trganje slike, ki je lahko posledica neskladnosti sličic. Hitrost osveževanja 144 Hz in hitri odzivni čas 1 ms (1ms MPRT je mogoče nastaviti na 4ms GtG) zagotavljata občutek "povezanosti" v igrah, kar drastično zmanjša zamegljenost gibanja. Serija G1 ima zelo nizek vhodni zamik, kar pomeni, da se dejanja uporabnikov, ki jih vnašajo preko vhodnih naprav, pretvorijo v vizualno povratno informacijo brez opazne zakasnitve, ki jo povzroča notranja obdelava monitorja.

 

 

AOC ukrivljena serija moniotrjev Gaming 1

 

 

 

Z še eno edinstveno funkcijo, AOC Game Color, lahko uporabniki prilagodijo nasičenost barv za boljšo raven sive barve in več podrobnosti v sliki. Medtem ko uporabniki lahko v celoti prilagodijo barvno nasičenost, velikost pikslov in druge majhne nastavitve ter jih shranijo v tri različne igralne prednastavitve, G1 Game Mode Settings vključuje že vnaprej shranjene prednastavitve za FPS, Racing in RTS načine, s čimer enostavno prilagodite nastavitve monitorja različnim žanrom.

Izkušeni dolgoletni igričarji se bodo spominjali dni, ko so z markerjem ali nalepko označili polje na zaslonu, ki označuje središčno točko. Od sedaj je ta funkcija vgrajena v monitor, saj AOC-jeva funkcija "Dial Point" samodejno postavi križec v center akcije in s tem igralcem v FPS igrah pomaga pri lažjem in bolj natančnem ciljanju.

VA paneli serije G1 združujejo in izboljšujejo najboljše lastnosti TN in IPS panelov. Vidni koti serije G1 so primerljivi z običajnimi IPS paneli (178/178), frekvenca osveževanja 144 Hz in odzivni čas 1 ms pa ustreza trenutnim TN panelom, vendar z veliko natančnejšimi barvami in boljšimi koti gledanja. Poleg tega se VA paneli ponašajo z 2-3 krat višjim kontrastom od obeh.

Z bogato paleto povezljivostji, vključno z 2 x HDMI, DisplayPort in VGA ter izhodom za slušalke, serija G1 pokriva vse potrebe tudi najbolj konkurenčnih igričarjev.

AOC G1 serija omogoča udobno dolgotrajno igranje iger, saj s pomočjo načina AOC Low Blue zmanjša škodljive kratkovalovne žarke modre svetlobe, medtem ko AOC-jeva tehnologija Flicker-Free uporablja novo rešitev za uravnavanje svetlosti, kar zmanjšuje utripanje zaslona za bolj udobno gledanje.

23,6" ukrivljeni C24G1 in 27" ukrivljeni C27G1 bosta na voljo od julija 2018 dalje po priporočeni prodajni ceni 199 EUR oz. 249 EUR. Večji 32" ukrivljeni C32G1 pa bo na voljo predvidoma od avgusta 2018 dalje po priporočeni ceni 299 EUR. 

AOC

 

 

 

 

Nazaj na seznam novic