Buffalo TeraStation 6000 z naprednima funkcijama Snapshot in iSCSI Volume Backup

10. september 2019

Buffalo, svetovni ponudnik NAS-naprav, USB-naprav za shranjevanje ter žičnih in brezžičnih omrežnih rešitev, predstavlja serijo NAS-naprav TeraStation 6000. Naprava je v 2-ležiščni namizni izvedbi opremljena z 8 GB pomnilnika s podporo ECC in procesorjem 1,5 GHz Intel Atom® C3338, medtem ko sta 4-ležiščni namizni in vgradni (rackmount) model opremljena s procesorjem 2,1 GHz Intel Atom C3538. S kapaciteto od 4 do 32 TB ter enimi omrežnimi vrati 10 GbE in dvema 1 GbE je serija Buffalo TeraStation 6000 popolna izbira za potrebe malih in srednje velikih podjetij. To novo NAS-napravo poleg zmogljive strojne opreme odlikujeta tudi funkciji Snapshot in iSCSI Volume Backup.

 

NAS naprava Buffalo Terastation 6000 s funkcijo Snapshot in iSCSI Volume Backup

 Buffalo TeraStation 6000 - Nova in inovativna NAS-naprava v namizni in vgradni (rackmount) izvedbi za mala in srednje velika podjetja z naprednima funkcijama Snapshot in iSCSI Volume Backup

 

Snapshot: podatkovno učinkovita rešitev za upravljanje različic in varnostno kopiranje

Funkcija Snapshot dela posnetke trenutnih podatkov in ustvarja obnovitvene točke v določenih intervalih. Varnostno kopirani podatki se shranjujejo prirastno in v blokovnih enotah, tako da vsak posnetek (snapshot) zajame samo razlike glede na prejšnji posnetek in ne dela vsakič varnostne kopije vseh podatkov. Na ta način sta omogočeni učinkovita izraba prostora za shranjevanje in velika pogostost varnostnega kopiranja. S to funkcijo lahko obnovimo po nesreči izbrisane ali spremenjene datoteke. Odjemalci Microsoft® Windows® lahko obnovijo posnetek kar v oknu z lastnostmi mape. Funkcija Snapshot lahko pomaga varovati pred kibernetskimi napadi, npr. izsiljevalskim programjem, ki zašifrira datoteke, saj so posnetki s funkcijo Snapshot običajno bolj ažurni kot popolne varnostne kopije. Buffalo Snapshot v podjetju ni zamenjava za strategijo varnostnega kopiranja na zunanji trdi disk ali NAS-napravo prek nadomestnega načina delovanja, ampak je dopolnitev postopka z dodatnimi obnovitvenimi točkami in manj preglavicami, ko je treba obnoviti posamezno datoteko. Če se varnostna kopija iz nadomestnega načina delovanja shranjuje na drugo napravo TeraStation 6000, je s prirastnimi blokovnimi enotami mogoče skrajšati tudi čas varnostnega kopiranja.

 

Snapshot

 

 

iSCSI Volume Backup: varnostno kopiranje med NAS-napravami za manjšo obremenitev glavnih strežnikov

Varnostno kopiranje podatkov na strežniku močno obremenjuje glavni računalnik, saj mora hkrati izvajati svoje primarne naloge pri veliki hitrosti in varnostno kopiranje podatkov na eno ali več NAS-naprav. Če se za shrambo navideznega računalnika prek nosilca iSCSI uporablja NAS-naprava TeraStation 6000, je mogoče izvesti varnostno kopiranje podatkov neposredno z NAS-naprave na drugo napravo TeraStation 6000, ne da bi za to morali ustaviti delovanje strežnika in prekiniti poslovne dejavnosti. Varnostno kopiranje z ene NAS-naprave na drugo močno zmanjša obremenitev procesorja, pomnilnika in omrežja strežnika. Če je v navideznem računalniku uvedeno programje VMWare vCenter®, je funkcijo iSCSI Volume Backup mogoče združiti tudi s storitvijo Snapshot Agent for TeraStation, ki omogoča upravljanje časa varnostnega kopiranja podatkov na navideznih računalnikih in s tem zmanjša skupni čas nedelovanja.

 

iSCSI Volume Backup

 

 

Obsežen nabor funkcij

Serija Buffalo TeraStation 6000 je zasnovana posebej za obvladovanje hkratnih delovnih obremenitev iz več strežnikov ali odjemalcev. Za zagotavljanje celovitosti podatkov je NAS-naprava opremljena s strežniškimi trdimi diski in ECC RAM-om, ki lahko že na ravni pomnilnika popravi določeno število napak. V primeru okvare vdelane programske opreme bo dvojna vdelana programska oprema v bliskovnem pomnilniku NAND samodejno popravila manjkajoča ali napačna zaporedja ter tako preprečila zaustavitev sistema in zagotovila dolgoročno stabilno delovanje. Druga zaščitna funkcija je podvajanje metapodatkov datotek, kar lahko prepreči izgubo datotek in poškodovanje podatkov ali poškodovane sektorje. Za preprečevanje nenamerne izgube podatkov pri ponovnem zapisovanju podatkov se uporablja funkcija copy-on-write. Med kopiranjem se stari podatki ne prepišejo, ampak se po končanem postopku izbrišejo. In ne nazadnje, če podjetje za svoje računalniške odjemalce nima omrežja 10 GbE, lahko kljub temu izkoristi vrata 10 GbE, ki jih ponuja TeraStation 6000, če nanje poveže omrežno stikalo. Prenos podatkov pri 10 hkratnih odjemalcih na povezavi 1 GbE je namreč skoraj dvakrat hitrejši v primerjavi z dostopom do NAS-naprave prek vrat 1 GbE.

Naprave iz serije TeraStation 6000 so na voljo z vgrajenimi trdimi diski v 2-ležiščni namizni izvedbi in v 4-ležiščni namizni ali strežniški (rackmount) različici.

 

NAS naprave serije Buffalo TeraStation 6000

Buffalo

 

 

 

Nazaj na seznam novic