Izjemen igričarski monitor: AOC predstavlja visoko zmogljiv monitor AG273QZ s QHD, HDR, 240Hz in 0.5 ms MPRT

3. marec 2020

Zaslonski specialist AOC napoveduje izjemno zmogljiv monitor, namenjen predvsem tekmovalnim igričarjem in esports navdušencem. 27-palčni (68,6 cm) AOC AGON AG273QZ je osupljivo hiter, s hitrostjo osveževanja 240 Hz in izjemno nizkim odzivnim časom 0.5 ms (MPRT). Njegova super-jasna QHD ločljivost 2560 x 1440 slikovnih pik je korak naprej v primerjavi s trenutnimi 240 Hz Full HD modeli. Izkušenim igralcem se ne bo treba več odločati med hitrostjo in kakovostjo slike. AG273QZ je opremljen s TN-ploščo naslednje generacije, ki proizvaja široko paleto živahnih barv (126,4% sRGB, 93.7% AdobeRGB). Zaslon lahko doseže največjo svetlost 400 nit in je certificiran z VESA DisplayHDR 400, ki dekodira in prikazuje HDR (High Dynamic Range) slike. Poleg tega tehnologija AMD FreeSync Premium Pro zmanjšuje latenco, ki jo povzroča obsežna HDR preslikava tonov, medtem ko podpora za spremenljivo hitrost osveževanja odpravlja trganje in trzanje slike. AOC AG273QZ

Izjemen igričarski monitor - AOC AGON AG273QZ

 

 

Hiter

AGON - ime AOC-jeve premium igričarske serije - je starogrški izraz za spopad, boj ali rivalstvo. Najnovejši AGON AG273QZ je prava poosebitev tega imena, saj je zasnovan za neusmiljeno konkurenco s hitrostjo osveževanja 240 Hz in odzivnim časom 0.5 ms, kar rezultira v znatnem zmanjšanju prehodnega časa slikovnih pik na samo pol milisekunde.
Kot rezultat, AG273QZ ne dela nobenih kompromisov, ampak zagotavlja najboljšo kakovost slike in barvne podrobnosti, obenem pa je hiter kot blisk.

 gaming monitor AOC AGON AG273QZ

AOC AGON AG273QZ

 

Barvit

AG273QZ uporablja TN ploščo v QHD ločljivosti (2560 x 1440 slikovnih pik), ki je odporna na izzive prihodnosti in podpira VESA certifikat DisplayHDR400. Igre in filmi, ki podpirajo HDR, se lahko prikažejo v ultra realističnih svetlobnih pogojih in dramatično povečajo potopitev. Zaslon modela AG273QZ prikazuje impresivno široko barvno paleto (126,4% sRGB, 93.7% AdobeRGB), ki je bližje življenju kot kdaj koli prej. Ko že govorimo o barvah: AOC Light FX so prilagodljive RGB luči v obliki prstana na zadnji strani monitorja, ki jih je mogoče prilagoditi tako, da ustrezajo edinstveni nastavitvi posameznih igralcev.

 

AOC AGON AG273QZ

AOC AGON AG273QZ

 

 

Funkcionalen

AOC ve kaj zahtevajo igričarji, nenazadnje tudi zaradi sponzorstva ekipe G2 Esports. Zato ne preseneča, da so na vrh stojala dodali priročen ročaj za nošenje, da lahko igralci brez težav prenašajo svojo opremo na turnirjih in LAN zabavah. Poleg tega lahko igralci na vsaki strani najdejo držalo za slušalke, s katerima bodo ohranili urejeno mizo. AG273QZ ima tudi ergonomsko stojalo, ki omogoča nastavitve višine, nagiba in vrtenja, in s tem igralcem pomaga ohranjati zdrav položaj. Poleg tega tehnologija brez migetanja (Flicker-Free) in način zmanjšanja modre svetlobe (Low Blue Light) zmanjšujeta obremenitev oči med dolgotrajnimi igralnimi sejami. Dodatne funkcije vključujejo AOC Game Color, AOC Shadow Control, šest igralnih načinov (od katerih so trije uporabniško prilagodljivi), na novo posodobljen OSD vmesnik in novo OSD programsko opremo (G-Menu).

AOC-jev AGON AG273QZ bo na voljo od februarja dalje po priporočeni prodajni ceni 769 EUR. 

AOC AGON AG273QZ

 Več informacij in tehnične specifikacije:

https://eu.aoc.com/en/gaming-monitors/AG273QZ

 

 

Nazaj na seznam novic