Microsoft izdal SQL Server 2008

27. januar 2009


Tehnološke predogledne različice (CTP) platforme Microsoft SQL Server si je doslej preneslo že več kot 450.000 strank in partnerjev, več kot 1000 ponudnikov pa je zanjo že razvilo okoli 1350 aplikacij.

Na voljo je več izdaj, in sicer:

  • SQL Server 2008 Enterprise je obsežna platforma za upravljanje podatkov in poslovno poročanje, ki omogoča združevanje strežnikov in izvajanje obsežne obdelave spletnih transakcij.
  • SQL Server Standard je namenjena predvsem izvajanju aplikacij v oddelkih.
  • SQL Server 2008 Workgroup je zanesljiva platforma za varno oddaljeno sinhronizacijo in upravljanje, ki je namenjena predvsem aplikacijam v podružnicah. Vključuje ključne funkcije podatkovne zbirke in omogoča preprosto nadgradnjo na izdaji Standard ali Enterprise.
  • SQL Server 2008 Web je zasnovana za visoko razpoložljiva, v splet usmerjena okolja, ki delujejo na strežniku Windows Server. Vključuje orodja, potrebna za vzdrževanje cenovno dostopnih, obsežnih in visoko dosegljivih spletnih aplikacij in storitev gostovanja.
  • SQL Server 2008 Developer omogoča razvijalcem razvoj in testiranje aplikacij za SQL Server. Vključuje vse funkcionalnosti izdaje Enterprise, vendar je licencirana samo za razvoj, testiranje in demonstracije. Aplikacije in podatkovne zbirke, razvite s to izdajo, je mogoče enostavno nadgraditi na SQL Server Enterprise.
  • SQL Server 2008 Express je brezplačna izdaja s ključnimi funkcionalnostmi podatkovne zbirke, vključno z novimi podatkovnimi vrstami. Idealna je za učenje in razvoj namiznih in majhnih strežniških aplikacij ter redistribucijo s strani ponudnikov rešitev.
  • SQL Server Compact 3.5 je brezplačna vgradna podatkovna zbirka za razvijalce, ki razvijajo samostojne in občasno povezane aplikacije za mobilne naprave, omizja in spletne odjemalce. Deluje na vseh platformah Microsoft Windows, vključno z operacijskimi sistemi Windows Vista in Windows XP ter na sistemih Pocket PC in pametnih telefonih.


SQL Server 2008 je že na voljo za naročnike MSDN in TechNet. Izdaji SQL Server 2008 Express in SQL Server Compact sta na voljo kot brezplačna prenosa na naslovu http://www.microsoft.com/sqlserver.


Več o tem...

Nazaj na seznam novic