Na voljo virtualizacijska platforma Hyper-V

27. januar 2009


Microsoft je najavil tudi dodatna orodja za družino rešitev System Center, ki vključujejo upravljavska orodja, namenjena nastavljanju, upravljanju, namestitvi in varnostnemu kopiranju fizičnih in virtualnih strežnikov ter preizkusno različico zbirke orodij Microsoft Assessment and Planning (MAP) Toolkit 3.1 kot pomoč pri načrtovanju in namestitvi.


Po predstavitvi strežnika Windows Server 2008 je podjetje Microsoft doseglo naslednji mejnik z uradno dostopnostjo virtualizacijskega nadzornika Windows Server 2008 Hyper-V. Tehnologija je na voljo kot možnost v določenih različicah strežnika Windows Server 2008.


Razširljivost virtualizacijske platforme Hyper-V izhaja iz podpore za več procesorjev in več procesorskih jeder na ravni gostitelja in izboljšanih pomnilniških omejitev na strani gostitelja in gosta znotraj virtualnih naprav. To uporabnikom omogoča razširitev virtualizacijskih okolij za podporo večjemu številu virtualnih naprav v danem gostitelju in prednost hitre migracije za visoko dostopnost med več gostitelji.

Kot pomoč pri načrtovanju in namestitvi virtualizacijske platforme Hyper-V je podjetje Microsoft izdalo preizkusno različico zbirke orodij Microsoft Assessment and Planning (MAP) Toolkit 3.1. Končna izdaja zbirke orodij MAP 3.1 bo predvidoma na voljo v juliju in bo brezplačno dostopna na spletni strani http://www.microsoft.com/MAP.


Zbirka orodij MAP pripada družini pospeševalnikov Microsoft Virtualization Solution Accelerators, ki vključuje tudi navodila Infrastructure Planning and Design ter orodje Offline Virtual Machine Servicing Tool.

Novi uporabniki in partnerji lahko prenesejo platformo Hyper-V na spletni strani http://www.microsoft.com/Hyper-V. Uporabnikom, ki so že namestili strežnik Windows Server 2008, bo platforma Hyper-V na voljo kot posodobitev od 8. julija naprej. (aNET)


Več o tem...

Nazaj na seznam novic