RSS

Novice in obvestila

Microsoft je v proizvodnjo predal novo različico svoje platforme za upravljanje podatkov in poslovno poročanje Microsoft SQL Server 2008. Nova različica prinaša več novosti, kot so podpora upravljanju na podlagi politik, podpora revizijskim pregledom, obsežno podatkovno skladiščenje, geografski podatki in napredne storitve za poročanje in analize.
Podjetje Microsoft je najavilo dostopnost virtualizacijskega nadzornika Windows Server 2008 Hyper-V, ki uporabnikom ponuja zanesljivo, razširljivo in zmogljivo virtualizacijsko platformo.
Podjetje Microsoft je predstavilo načrt odprtja raziskovalno-tehnološkega centra za področje iskanja (Search Technology Center - STC) v Evropi.
Ponudnik rešitev za pritrjevanje različnih vrst zaslonov Ergotron je predstavil nov nosilec za prenosne računalnike Neo-Flex, s katerim bo delo za računalnikom odslej veliko bolj zdravo in udobnejše.
HP je najavil vzdržljiv prenosni računalnik HP EliteBook 6930p, katerega oblikovanje so navdihnila letala in predstavlja enega izmed sedmih novo razvitih izdelkov v liniji prenosnih računalnikov za poslovne uporabnike v regiji EMEA, ki združujejo uporabnost s stilskim oblikovanjem.
Plextor je pod blagovno znamko MediaX predstavil novo žepno različico visokoločljivega medijskega predvajalnika, ki omogoča preprosto predvajanje filmov, glasbe in ogled fotografij prek televizorja oziroma glasbenega stolpa.
iSuppli poroča, da se bo zaradi priljubljenosti Applovega iPhona in privlačnega uporabniškega vmesnika prodaja zaslonov, občutljivih na dotik, med letom 2008 in 2012 vsaj podvojila.
Po raziskavi podjetja IDC je HP v Sloveniji v prvem četrtletju leta 2008 dosegel odlične rezultate na vseh segmentih osebnih računalnikov in standardnih strežnikov.
Zelo poceni prenosni računalniki so v zadnjem času deležni precejšnje pozornosti kot morebitna rešitev za premagovanje digitalne ločnice v državah v razvoju, vendar pri IDC-ju menijo, da bodo te naprave uspešnejše kot mobilne, sekundarne računalniške naprave v razvitejših regijah in na trgu računalnikov za izobraževanje.
Začela se je letošnja Microsofta NT konferenca, ki bo do srede, 14. maja, slovenskim strokovnjakom za informacijske tehnologije znova ponudila številna predavanja in predstavitve.