RSS

Novice in obvestila

Družba Philips je predstavila finančne rezultate za tretje četrtletje poslovnega leta 2008. V omenjenem obdobju je zabeležila čisti dobiček v višini 357 milijonov evrov, ta je bil višji od lanskoletnega, ki je v enakem obdobju znašal 331 milijonov evrov.
Plextor je predstavil nova modela iz družine visokoločljivih medijskih zapisovalnikov in predvajalnikov Plextor MediaX – PX-MX500L in PX-MX1000L.
Podjetje Gainward je predstavilo najnovejšo grafično kartico Gainward HD 4870 X2. Ta je zasnovana tako, da izkoristi prednosti zmogljivosti, ki jih prinaša 2048 MB velik pomnilnik GDDR5, ki deluje pri hitrosti 3600 MHz.
HP je objavil finančne rezultate za tretje proračunsko četrtletje, zaključeno 31. julija 2008. V omenjenem obdobju je podjetje ustvarilo 28 milijard USD prihodkov, kar je 10 odstotkov več kot lansko leto ali 5 odstotkov več ob upoštevanju tečajnih sprememb.
Microsoft je napovedal novo licenciranje, razširjene pravilnike podpore in veliko število dogodkov po svetu kot pomoč poslovnim uporabnikom pri izdelavi bolj dinamičnih podatkovnih centrov in podjetniških sistemov informacijske tehnologije z virtualizacijsko programsko opremo.
Lenovo je stopil na trg poceni mini prenosnikov pod blagovno znamko IdeaPad S10. Osnovni model, ki bo v ZDA na voljo za 400 USD, je opremljen s 512 MB pomnilnika RAM in 80 GB diskom, dražji (450 USD) pa z 1 GB pomnilnika RAM in s 160 GB diskom.
Predstavljeni grafični kartici naj bi zapolnili vrzel na trgu visokozmogljivih grafičnih kartic, kot sta zdravstvo in računalniška animacija, in v vstopnem razredu finančnih analiz in oblikovanja. Kartici se bosta pridružili družinama FireGL in FireMV, ki se bosta zdaj imenovali FirePro.
AMD je podpisal partnerstvo z založnikom računalniških iger Blizzard Entertainment. Dogovor daje AMD-ju pravico, da svojim grafičnim karticam ATI Radeon dodaja Blizzardove igre.
Microsoft je najavil, da bo podjetje Sheraton Hotels & Resorts v petih hotelih v ZDA namestilo računalnike Microsoft Surface, s čimer bo Sheraton postal prva hotelska veriga s tovrstno tehnologijo.
Microsoft je najavil, da je zaključil z razvojem prvih servisnih paketov za ogrodje .NET Framework 3.5 in razvojno okolje Visual Studio 2008. Paketa sta bila končana devet mesecev po predstavitvi ogrodja .NET Framework 3.5 in orodja Visual Studio 2008, vključujeta pa številne izboljšave.