RSS

Novice in obvestila

HP je objavil finančne rezultate za tretje proračunsko četrtletje, zaključeno 31. julija 2008. V omenjenem obdobju je podjetje ustvarilo 28 milijard USD prihodkov, kar je 10 odstotkov več kot lansko leto ali 5 odstotkov več ob upoštevanju tečajnih sprememb.
Microsoft je napovedal novo licenciranje, razširjene pravilnike podpore in veliko število dogodkov po svetu kot pomoč poslovnim uporabnikom pri izdelavi bolj dinamičnih podatkovnih centrov in podjetniških sistemov informacijske tehnologije z virtualizacijsko programsko opremo.
Lenovo je stopil na trg poceni mini prenosnikov pod blagovno znamko IdeaPad S10. Osnovni model, ki bo v ZDA na voljo za 400 USD, je opremljen s 512 MB pomnilnika RAM in 80 GB diskom, dražji (450 USD) pa z 1 GB pomnilnika RAM in s 160 GB diskom.
Predstavljeni grafični kartici naj bi zapolnili vrzel na trgu visokozmogljivih grafičnih kartic, kot sta zdravstvo in računalniška animacija, in v vstopnem razredu finančnih analiz in oblikovanja. Kartici se bosta pridružili družinama FireGL in FireMV, ki se bosta zdaj imenovali FirePro.
AMD je podpisal partnerstvo z založnikom računalniških iger Blizzard Entertainment. Dogovor daje AMD-ju pravico, da svojim grafičnim karticam ATI Radeon dodaja Blizzardove igre.
Microsoft je najavil, da bo podjetje Sheraton Hotels & Resorts v petih hotelih v ZDA namestilo računalnike Microsoft Surface, s čimer bo Sheraton postal prva hotelska veriga s tovrstno tehnologijo.
Microsoft je najavil, da je zaključil z razvojem prvih servisnih paketov za ogrodje .NET Framework 3.5 in razvojno okolje Visual Studio 2008. Paketa sta bila končana devet mesecev po predstavitvi ogrodja .NET Framework 3.5 in orodja Visual Studio 2008, vključujeta pa številne izboljšave.
Microsoft je v proizvodnjo predal novo različico svoje platforme za upravljanje podatkov in poslovno poročanje Microsoft SQL Server 2008. Nova različica prinaša več novosti, kot so podpora upravljanju na podlagi politik, podpora revizijskim pregledom, obsežno podatkovno skladiščenje, geografski podatki in napredne storitve za poročanje in analize.
Podjetje Microsoft je najavilo dostopnost virtualizacijskega nadzornika Windows Server 2008 Hyper-V, ki uporabnikom ponuja zanesljivo, razširljivo in zmogljivo virtualizacijsko platformo.
Podjetje Microsoft je predstavilo načrt odprtja raziskovalno-tehnološkega centra za področje iskanja (Search Technology Center - STC) v Evropi.