RSS

Novice in obvestila

AMD je podpisal partnerstvo z založnikom računalniških iger Blizzard Entertainment. Dogovor daje AMD-ju pravico, da svojim grafičnim karticam ATI Radeon dodaja Blizzardove igre.
Microsoft je najavil, da bo podjetje Sheraton Hotels & Resorts v petih hotelih v ZDA namestilo računalnike Microsoft Surface, s čimer bo Sheraton postal prva hotelska veriga s tovrstno tehnologijo.
Microsoft je najavil, da je zaključil z razvojem prvih servisnih paketov za ogrodje .NET Framework 3.5 in razvojno okolje Visual Studio 2008. Paketa sta bila končana devet mesecev po predstavitvi ogrodja .NET Framework 3.5 in orodja Visual Studio 2008, vključujeta pa številne izboljšave.
Microsoft je v proizvodnjo predal novo različico svoje platforme za upravljanje podatkov in poslovno poročanje Microsoft SQL Server 2008. Nova različica prinaša več novosti, kot so podpora upravljanju na podlagi politik, podpora revizijskim pregledom, obsežno podatkovno skladiščenje, geografski podatki in napredne storitve za poročanje in analize.
Podjetje Microsoft je najavilo dostopnost virtualizacijskega nadzornika Windows Server 2008 Hyper-V, ki uporabnikom ponuja zanesljivo, razširljivo in zmogljivo virtualizacijsko platformo.
Podjetje Microsoft je predstavilo načrt odprtja raziskovalno-tehnološkega centra za področje iskanja (Search Technology Center - STC) v Evropi.
Ponudnik rešitev za pritrjevanje različnih vrst zaslonov Ergotron je predstavil nov nosilec za prenosne računalnike Neo-Flex, s katerim bo delo za računalnikom odslej veliko bolj zdravo in udobnejše.
HP je najavil vzdržljiv prenosni računalnik HP EliteBook 6930p, katerega oblikovanje so navdihnila letala in predstavlja enega izmed sedmih novo razvitih izdelkov v liniji prenosnih računalnikov za poslovne uporabnike v regiji EMEA, ki združujejo uporabnost s stilskim oblikovanjem.
Plextor je pod blagovno znamko MediaX predstavil novo žepno različico visokoločljivega medijskega predvajalnika, ki omogoča preprosto predvajanje filmov, glasbe in ogled fotografij prek televizorja oziroma glasbenega stolpa.
iSuppli poroča, da se bo zaradi priljubljenosti Applovega iPhona in privlačnega uporabniškega vmesnika prodaja zaslonov, občutljivih na dotik, med letom 2008 in 2012 vsaj podvojila.