RSS

Novice in obvestila

iSuppli poroča, da se bo zaradi priljubljenosti Applovega iPhona in privlačnega uporabniškega vmesnika prodaja zaslonov, občutljivih na dotik, med letom 2008 in 2012 vsaj podvojila.
Po raziskavi podjetja IDC je HP v Sloveniji v prvem četrtletju leta 2008 dosegel odlične rezultate na vseh segmentih osebnih računalnikov in standardnih strežnikov.
Zelo poceni prenosni računalniki so v zadnjem času deležni precejšnje pozornosti kot morebitna rešitev za premagovanje digitalne ločnice v državah v razvoju, vendar pri IDC-ju menijo, da bodo te naprave uspešnejše kot mobilne, sekundarne računalniške naprave v razvitejših regijah in na trgu računalnikov za izobraževanje.
Začela se je letošnja Microsofta NT konferenca, ki bo do srede, 14. maja, slovenskim strokovnjakom za informacijske tehnologije znova ponudila številna predavanja in predstavitve.
Podjetje Buffalo Technology je predstavilo nov visokoločljivi nizkocenovni multimedijski predvajalnik LinkTheatre HD (LT-H90LAN). Zaradi možnosti pretakanja v visoki ločljivosti je kompaktna rešitev idealna za uporabnike videokamer HD, ki želijo uživati v ogledu filmov in fotografij v visoki ločljivosti.