RSS

Novice in obvestila

HP je najavil novosti v naboru rešitev digitalnega tiska velikega formata, s katerimi želi podjetje HP doseči trg, katerega vrednost naj bi do leta 2010 dosegla 53 milijard USD. Med novostmi, ki jih je HP predstavil, sta tiskalnik HP Scitex FB7500, ki s hitrim tiskom in avtomatiziranim podajanjem zagotavlja zelo hitro tiskanje.
Microsoft je na konferenci za razvijalce Microsoft Professional Developers Conference 2008 najavil Windows Azure, na katerem temelji platforma Azure Services Platform. Podjetje je poudarilo vlogo te platforme pri uresničevanju pristopa združevanja programske opreme in storitev.
Podjetje za tržne raziskave Jon Peddie Research je predstavilo rezultate prodaje grafičnih procesorjev v tretjem četrtletju koledarskega leta 2008.
ATI je predstavil nove grafične kartice ATI Radeon HD 4830, ki dvigujejo zmogljivosti v razredu izdelkov za manj kot 150 USD. Ti nudijo dovolj zmogljivosti za igranje računalniških igre, ogled večpredstavnih vsebin visoke ločljivosti in podporo za DirectX 10.1.
Podjetje Plextor je predstavilo najnovejši izdelek v družini zunanjih DVD-zapisovalnikov – visokozmogljivi PX-830UF. Hiter Plextorjev novinec omogoča 20-kratno hitrost zapisovanja in je najbolj primeren za uporabnike, ki želijo izkoristiti hitrosti optičnih pogonov in združljivost z MAC- in PC-sistemi, ki jo omogočata vmesnika USB 2.0 in FireWire.
Intel je objavil rekordne poslovne rezultate tretjega četrtletja, v katerem je ustvaril 10,2 milijarde USD prihodkov, 3,1 milijarde dobička iz poslovanja in 2 milijardi USD čistega dobička.
HP je predstavil serijo prenosnih računalnikov HP EliteBook, vrhunske prenosnike za poslovne uporabnike. Pri oblikovanju prenosnika so uporabljene ideje iz letalske industrije, izdelek pa postavlja nove standarde na področju oblikovanja, mobilnosti, zmogljivosti in vzdržljivosti.
Microsoft je napovedal, da bo v naslednji različici operacijskega sistema Windows (Windows 7) izboljšal funkcijo za nadzor uporabniškega računa (User Account Control, UAC).
Družba Philips je predstavila finančne rezultate za tretje četrtletje poslovnega leta 2008. V omenjenem obdobju je zabeležila čisti dobiček v višini 357 milijonov evrov, ta je bil višji od lanskoletnega, ki je v enakem obdobju znašal 331 milijonov evrov.
Plextor je predstavil nova modela iz družine visokoločljivih medijskih zapisovalnikov in predvajalnikov Plextor MediaX – PX-MX500L in PX-MX1000L.