Philips Momentum – MMD lansira novo linijo 
monitorjev s fokusom na igralne konzole

7. maj 2018

Uživajte v momentu z novim Philips 436M6VBPAB: živopisni vizuali s HDR 1000 podporo, 4K ločljivost na velikem 43-palčnem zaslonu, Adaptive Sync, Ambiglow in še več!

 

  • UltraClear 4K UHD ločljivost za preciznost na velikem 43-palčnem zaslonu
  • Natančnejše barve zahvaljujoč Quantum Dot tehnologiji
  • Vrhunska kakovost slike: prvi monitor na svetu, certificiran z VESA 
DisplayHDR™ 1000 (od 15.04.2018)
  • Ohranite moment: Adaptive Sync podpora, 4 ms GtG odzivni čas in nizki vhodni zamik zagotavljajo igranje brez zatikanja
  • Nova raven zabave: poglobljena Ambiglow osvetlitev in izboljšan avdio 
z DTS Sound™ ozvočenjem
  • Vsestranska praktičnost: USB-C podpora, USB 3.0 Hub, MultiView z 2 virov, vključen daljinski upravljalnik in HDMI-CEC podpo
Philips Momentum
Uživajte v momentu z novim Philips 436M6VBPAB: živopisni vizuali s HDR 1000 podporo,
4K ločljivost na velikem 43-palčnem zaslonu, Adaptive Sync, Ambiglow in še več!

 

MMD, vodilno tehnološko podjetje in licenčni partner za monitorje blagovne znamke Philips, napoveduje popolnoma novo linijo monitorjev, imenovano Momentum, ki se osredotoča na domače razvedrilo, še posebej na igralne konzole. Prvi Philipsov Momentum model, 436M6VBPAB, prinaša 4K UHD ločljivost na velikem 43-palčnem VA panelu. Poleg impresivne velikosti in ločljivosti se monitor ponaša z najvišjo svetlostjo 1000 cd/m2, ultra-široko barvno lestvico s 100 % BT.709 in 97.6 % DCI-P3 pokritostjo in 1,07 milijardami barv, ki jih doseže z 8-bitno + 2-bitno FRC (Frame Rate Control) barvno globino, zaradi česar je postal prvi zaslon na svetu, ki je skladen z novim VESA DisplayHDR 1000 standardom! 

Philips 43M6VBRAB je opremljen tudi s tehnologijo Quantum Dot namesto klasične tehnologije LED osvetlitve. Ta inovativna polprevodniška tehnologija proizvaja živahne in dinamične barve z bolj polnimi odtenki modre, zelene in rdeče barve. Zahvaljujoč ožjemu spektru valovnih dolžin Quantum Dot virov za rdečo, zeleno in modro barvo, so te primarne barve prikazane z večjo nasičenostjo, kar povečuje vibracijo in barvno natančnost. 436M6VBPAB je tudi pravi Gaming monitor in ponuja najboljšo izkušnjo pri igranju z nizkimi vhodnimi zamiki zahvaljujoč Low Input Lag načinu, SmartResponse omogoča hitrejše vizualne povratne informacije, Adaptive-Sync podpora pa igranje brez trganja ali trzanja slike.

 

Philips Momentum - 436M6VBPAB


Medtem ko so na eni strani ljudje, ki so bolj navdušeni nad igranjem računalniških iger s pomočjo tipkovnice in miške ter raje sedijo na namenskem gamerskem stolu in večinoma uporabljajo 24 - 32-palčne gaming monitorje iz kratke (<1m) razdalje, so na drugi strani ljudje, ki raje uporabljajo igralne ploščke z igralno konzolo tako, da jih povežejo na TV in podobne velike zaslone, ter sproščeno sedijo na kavču ali fotelju in igrajo igre z večje razdalje. Pravzaprav je bil v letu 2017 trg igralnih konzol dejansko drugi največji s 29 % globalnega igričarskega trga po mnenju analitikov NewZoo. Na žalost, večina televizorjev ni zasnovana s fokusom na igranje in so zato manj primerni za hitra in interaktivna akcijska zaporedja; kar povzroča t.i. ghosting, zamegljenost gibanja in podobne artefakte, ki motijo igričarje.

Momentum linija spreminja to področje in zapolnjuje vrzel v asortimanu Philipsovih monitorjev. Cilj te linije je preusmeriti pozornost na zabavo na velikih zaslonih in igralnih konzolah, tako da prenese najnovejše zaslonske inovacijske do zavednega igričarja ali končnega uporabnika. Posebej za manjše prostore, linija Momentum pokriva vse potrebe za zabavo na zaslonu z izjemno kakovostjo.

 

 

Prvi model te linije, Philips 436M6VBPAB, je eleganten velik zaslon z zelo tankim okvirjem na sodobnem in futurističnem stojalu iz aluminija. Monitor ima Ambiglow osvetlitev, ki ustvarja edinstveno in prodorno doživetje gledanja z oddajanjem svetlobnega sija na steno za monitorjem. Hitri notranji procesor analizira vsebino slike in prilagodi barvo in svetlost svetlobe, tako da ustreza sliki na zaslonu. To je še posebej primerno za filme, šport in igre. Eleganten zunanji videz modela 436M6VBPAB s funkcijo Ambiglow je edinstven, tako kot so tudi ostali člani družine Momentum.

Debitant 43M6VBRAB je opremljen s hitrim 43-palčnim VA panelom in CrystalClear 4K (3840x2160 pik) UHD ločljivostjo z odličnim odzivnim časom samo 4 ms GTG ter SmartResponse in Adaptive Sync podporo za nemoteno igralsko izkušnjo. Ekskluzivna Philipsova tehnologija SmartResponse odpravlja t.i. ghosting efekt v hitrih interaktivnih igrah in filmih z najmanjšo možno latenco. Najnovejše verzije igralnih konzol so sposobne reproducirati 4K ločljivost in HDR (High Dynamic Range) v izbranih igrah, za kar je 43M6VBRAB povsem primeren. Ta model je odličen tudi za uporabnike, ki imajo radi ležerno zabavo, gledanje filmov in TV serij ali igranje video iger zahvaljujoč Adaptive Sync podpori za AMD GPU-je. Tehnologija Adaptive Sync prilagodi osveževanje slike dejanskemu številu sličic na sekundo, ki jih v danem trenutku prejme s strani grafične kartice, s čimer se opravi trganje in trzanje slike. Za večjo odzivnost 43M6VBRAB uporablja tudi način Low Input Lag, ki še bolj zmanjša zamik, tako da zaobide večino notranje video obdelave monitorja.


Philips 436M6VBPAB je vsestranski in praktičen monitor, tako kot so ostali modeli iz Philipsove linije monitorjev. Funkcija MultiView lahko istočasno prikaže dva vira v načinu Slika-v-sliki (Picture-in-Picture) ali Slika-ob-sliki (Picture-by-Picture), kar povečuje večopravilnost. Obsežne možnosti povezovanja vključujejo tako DisplayPort 1.2, Mini DisplayPort in HDMI 2.0 video signalne vhode kot tudi USB-C povezljivost, ki omogoča prenos signala do zaslona, napajanje za polnjenje naprav in prenos podatkov preko samo enega kabla. Vgrajen USB 3.0 razdelilnik pa še bolj razširja vsestranskost s povezovanjem perifernih naprav preko USB-ja.

Model 436M6VBPAB je opremljen tudi z dvema visoko-kakovostnima 7W zvočnikoma z DTS Sound™, ki povečuje prodorno izkušnjo ne le v vizualnem, temveč tudi v avdio oddelku.

 

Philips Momentum - 436M6VBPAB daljinski upravljalnik

Philips 436M6VBPAB: en daljinski upravljalnik za upravljanje vseh HDMI-CEC združljivih
 naprav, kot so igralne konzole/DVD-Blu-ray predvajalniki, ipd.

 

 


Linija Momentum je zasnovana z idejo, da je prikazovalnik nameščen na večji razdalji od uporabnika. Za najboljše udobje in uporabniško izkušnjo, je modelu 436M6VBPAB priložen daljinski upravljalnik, ki omogoča nadzor nad drugimi HDMI priključenimi monitorji ali napravami s Philips EasyLink funkcijo.

 

Prvi monitor Philips Momentum 436M6VBPAB  bo uradno na voljo od maja 2018 dalje po priporočeni ceni 799 EUR.

Za več informacij o monitorjih Philips obiščite spletno stran:
 www.philips.si/c-m-pc/monitorji 
Slikovno gradivo je na voljo tukaj

na izdelek >>

 

 

 

Nazaj na seznam novic