Philipsu kar dva naziva Zlati Monitor

5. julij 2019

Philips OLED903 serija TV

 

Revija Monitor že vrsto let v začetku poletja postreže z velikim neodvisnim testom televizorjev različnih blagovnih znamk, pri čemer ocenjuje kakovost slike, kakovost zvoka, upravljanje, pametni vmesnik, pri končni oceni pa se komisija ozre tudi na ceno televizorja in ostale sladkorčke, ki jih ponujajo proizvajalci. Med desetimi 55- in 65-palčnimi televizorji sta si najboljši izkupiček točk prislužila Philipsova televizorja 55OLED903 in 55PUS7304.

 

Philips 55OLED903 – Domač na zmagovalnih stopničkah

Televizorju, v katerem je Philips združil moči s partnerskim podjetjem Bowers & Wilkins, prestižni nazivi niso tuji. Serija OLED+903 zagotavlja najkakovostnejšo sliko in zvok. Nagradam IF, EISA in drugim pa se je pridružila še značka Zlati Monitor.

V kategoriji kakovost slike, kjer televizorji pridobijo polovico točk, je serija OLED+903 ocenjevalce prepričala kar 96-odstotno, le nekaj manj (90-odstotno) pa tudi v kategoriji kakovost zvoka, kar jo uvršča daleč pred konkurenco. Philipsov slikovni procesor P5 druge generacije se je izkazal predvsem pri nadgrajevanju virov visoke in polne visoke ločljivosti v ločljivost 4K UHD, kar »v nasprotju s konkurenti stori tako, da je prikazana slika videti popolnoma naravno«.

 

Philipsova serija vrhunskih televizorjev OLED+903

Philipsovi seriji televizorjev OLED+903 se je nagradam IF, EISA in drugim pridružila še značka Zlati Monitor

 

Po nagradi EISA za »Domači kino TV 2018-2019«, je zvok Bowersa & Wilkinsa prepričal tudi komisijo Monitorja, saj »vgrajena zvočna polica z maksimalno jakostjo zvoka 50 W zadovolji tudi najzahtevnejše poslušalce«. Piko na i doda 3-stranski Ambilight in privlačna cena v tem kakovostnem razredu. Philipsovi televizorji na testu tudi letos blestijo z bogatim naborom lokaliziranih aplikacij, konkurente pa premagujejo tudi v uporabniškem vmesniku in načinih upravljanja. Slednje je pri seriji OLED+ 903 mogoče z dvema daljinskima upravljalnikoma, z modernejšo različico v obliki palčke ter klasičnim upravljalnikom, televizor pa podpira tudi govorne ukaze.

 

Philips TV 55PUS7304 – Najboljša izbira brez pomanjkljivosti: The One to watch*

Ne zgodi se pogosto, da bi podelili kar dva Zlata Monitorja, pri letošnjem ocenjevanju pa ustvarjalcem revije Monitor Philips preprosto ni ostalo veliko izbire. Na test smo poslali tudi najnovejšo serijo Performance, ki edina ni prejela nobenega minusa. Navdušila je s kakovostnim prikazom slike, za kar skrbijo nadgrajen Philipsov procesor P5, tehnologiji Natural Motion in Micro Dimming Pro, visoka svetilnost, dvofrekvenčni modul Wi-Fi in tristranska osvetlitev Ambilight.

Philips TV serija PUS7304- nagrada zlati monitor.jpg 

Philips TV 55PUS7304 – Najboljša izbira brez pomanjkljivosti: The One to watch

 

Uredništvo je prepričal tudi zvok modela, predvsem podpora za Dolby Atmos in DTS HD, najnovejši operacijski sistem Android TV 9.0 pa omogoča tudi sladkorčke, kot so Pomočnik Google in povezljivost z Amazonovo Alexo.

Ocenjevalci so Philips znova pohvalili, da si je vzel čas za slovenski trg in vključil več kot 30 delno ali v celoti lokaliziranih aplikacij, Philipsovi Androidni televizorji pa poznajo tudi daleč največ načinov, kako priti do vedno bolj priljubljenih video vsebin prek spleta.

»Po videnem in slišanem bi se morali kar strinjati s Philipsom, ki je na embalažo tega televizorja precej pogumno napisal slogan »The one to watch*«, saj je v cenovnem razredu okoli tisočaka model 55PUS7304 zelo varna in logična, če ne celo kar najboljša izbira,« so še dodali pri reviji Monitor.

 

Nagrajena Philips TV serija 7304 


Philips 55OLED903 je na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 1899 €, Philips 55PUS7304 – The One to watch*, ki na police prihaja v sredini julija, pa 899 €.

 

* Izbran za gledanje TV

 

https://www.pchand.si/led-lcd-tv-sprejemniki

philips.si/tv

philips.si/oled+

facebook.com/PhilipsTVSlovenija

 

 

Nazaj na seznam novic