Prispela je grafična kartica SAPPHIRE Radeon RX VEGA!

25. avgust 2017

SAPPHIRE Radeon RX VEGA grafična kartica je tukaj!

Radeon RX VEGA


Podjetje SAPPHIRE Technology je oznanilo prihod težko pričakovane grafične kartice SAPPHIRE Radeon Vega  64. Arhitektura Vega prinaša pomembne izboljšave, ki znatno povečajo učinkovitost kartice. Kartice Vega odstranijo vsakršne slikovne omejitve v današnjih in prihodnjih igrah ter vsem navdušencem omogočajo igranje v načinu Ultra in navidezni resničnosti (VR).

SAPPHIRE predstavlja tri modele Vega:

  • SAPPHIRE Radeon RX Vega64 8GB HBM2 Liquid Cooled
  • SAPPHIRE Radeon RX Vega64 64 8GB HBM2
  • SAPPHIRE Radeon RX Vega64 8GB HBM2 Limited Edition

 

Pobližje spoznajte nove modele in njihovo tehnologijo.

 

 


Arhitektura AMD Radeon Vega


Vega predstavlja pomemben korak v razvoju arhitekture grafičnih kartic Radeon in prinaša številne novosti silicijevih jeder. Novi grafični procesorji imajo predpomnilnik visoke pasovne širine, pomnilniški krmilniki pa odpravljajo omejitve zmogljivosti tradicionalnih pomnilnikov grafičnih procesorjev. Zaradi samodejnega in enostavnejšega pomnjenja gibanja, ki ga nadzoruje predpomnilniški krmilnik visoke pasovne širine, lahko nova arhitektura kartice dostopa do večjih in podrobnejših digitalnih sredstev. Grafični procesor Vega uporablja najnovejšo tehnologijo grafičnega pomnilnika HBM2, ki zagotavlja vrhunsko učinkovitost in pomnilniško zmogljivost.
Inženirji podjetja Radeon so čipe kartic Vega opremili tudi z enotami Next-Gen Compute, kar pomeni višjo hitrost, večjo pretočnost in podvojeno število poligonov v urinem ciklu (v primerjavi z R9 Fury X). Pogon Pixel Engine so prav tako prenovili z enotami Next-Gen, s čimer so zelo izboljšali izrisovanje senc, kar je pri igrah osrednjega pomena. Tudi geometrijski pogon je bil deležen pomembnih posodobitev.

 

SAPPHIRE Radeon RX Vega64 8G HBM2 Liquid Cooling

SAPPHIRE Radeon™ RX Vega64 8G HBM2 Liquid Cooling

 


Igralna zmogljivost


Grafične kartice SAPPHIRE Radeon RX Vega64 so vrhunski novi modeli družine Radeon, ki jih že nestrpno pričakujete. Končno je prišel čas, da se zmogljivost kartice Vega izkaže na najpomembnejšem področju programske opreme, ki pa so igre. Mimogrede: je kar hitra. Skoraj prehitra za Ultro in VR!

 

Sapphire

 

 

Nazaj na seznam novic