Uničenje trdih diskov in ostalih magnetnih medijev

Uničenje trdih diskov in ostalih magnetnih medijev

Poskrbite za uničenje pomembnih in zaupnih podatkov na magnetnih medijih

uničenje odsluženih trdih diskov in drugih magnetnih medijev

 

Kaj se lahko zgodi z vašim računalniškim trdim diskom, potem ko je odslužil svoje in se znajde med odpadki?

Digitalni podatki potrebuje maksimalno zaščito. Različne vrste informacij, ki so shranjene na digitalnih medijih, so nevarno izpostavljene raznim zlorabam. Moderno zasnovani trdi diski in ostali magnetni mediji lahko vsebujejo milijone zapisanih informacij, skupaj s poslovnimi, tajnimi ali drugimi občutljivimi podatki.

Vsi ti podatki so med samo uporabo običajno zavarovani, po končani uporabi pa uporabniki največkrat »zaščitijo« odslužene podatke tako, da jih izbrišejo iz magnetnega medija in nato medij formatirajo. Še večji problem pa predstavljajo magnetni mediji, ki so s stališča uporabnika v okvari in jih ni mogoče formatirati. V obeh primerih namreč strokovnjaki na ta način »uničene« podatke še vedno lahko delno ali v celoti obnovijo.

Številne raziskave, narejene na podlagi zavrženih osebnih računalnikov in trdih diskov, so prišle do ugotovitve, da več kot 80% vseh testiranih trdih diskov sploh nima izbrisanih podatkov in da le-ti še vedno vsebujejo občutljive podatke. Še bolj zaskrbljujoč pa je podatek, da je približno 50% teh podatkov zaupne narave, kar lahko privede do kraje zaupnih informacij ali celo kraje osebne identitete.

 

Ali ste se kdaj vprašali:

  • Kaj se zgodi z mojimi podatki, ko dobim v uporabo nov računalnik, starega pa postavim nekam v kot, kjer čaka na odpis?

  • Ali so podatki na mojem trdem disku, ki je prenehal delovati, res neberljivi oz. nedostopni?

  • Kje končajo odsluženi magnetni mediji, ko jih ne potrebujem več in vsebujejo osebne, tajne ali druge občutljive vsebine?

  • Bom lahko mirno spal, če ne bom poskrbel za ustrezno uničenje občutljivih in zaupnih vsebin na odsluženem trdem disku?

 

 Poskrbite za varnost. Poskrbite za zanesljiv izbris podatkov!

V podjetju PC H.AND nudimo hitro in zanesljivo rešitev uničenja digitalnih podatkov z magnetnih pomnilniških medijev kot so TRDI DISKI (standardni 3.5" in prenosni 2.5") in KASETE s trakom (DLT, LTO, QIC, 3590, 8mm in druge) do debeline medija 42 mm (1.6").

 

Postopek uničenja odsluženih trdih diskov in drugih magnetnih medijev: 

 

unicenje diskov

RAZMAGNETENJE MAGNETNEGA MEDIJA

Računalniški trdi diski in ostali magnetni mediji za hrambo podatkov uporabljajo magnetna polja.

Postopek uničenja podatkov poteka tako, da se površina magnetnega medija izpostavi izjemno močnemu magnetnemu polju, ki razmagneti površino zapisljivih plošč in s tem posledično izbriše vse podatke na njih brez kakršnekoli možnosti restavriranja le-teh.

unicenje diskov

FIZIČNO UNIČENJE TRDEGA DISKA

Razmagnetovalnik popolnoma uniči magnetni mehanizem trdega diska, medtem ko ohišje diska ostane nepoškodovano. Mnoga podjetja in vladne inštitucije zahtevajo tudi vidni dokaz uspešnega uničenja podatkov.

Zato poleg razmagnetovanja nudimo tudi fizično uničevanje trdih diskov s postopkom upogibanja, lomljenja in razkosanja trdega diska ter njegovih notranjih sestavnih delov.

 

Cena razmagnetenja magnetnega medija znaša 5,50 €/kos, dodatna možnost fizičnega uničenje trdega diska znaša 4,00 €/kos. Za večje količine nudimo popust. Minimalno naročilo znaša 15,00 €. Cene ne vsebujejo DDV.

 


Storitev uničevanja magnetnih pomnilniških medijev lahko opravimo:

  • Na lokaciji podjetja PC H.AND (možnost tudi ob prisotnosti naročnika)

  • Na lokaciji naročnika*

    * v tem primeru se dodatno obračunajo potni stroški

V vseh primerih nudimo tudi demontažo trdih diskov iz delovnih postaj, strežnikov, prenosnikov, itd.

Za uničene medije izdamo potrdilo o komisijskem uničenju.

 

Storitev je skladna s številnimi evropskimi (DIN 33858-B3, EN 15713) in ameriškimi (PCI DSS, NIST, HIPAA, PIPEDA, idr.) direktivami o uničevanju nosilcev digitalnih podatkov in jo uporabljajo številna svetovno priznana podjetja, kot so Bank of America, Cisco Systems, eBay, HP, Intel in mnoga druga.

 


 


Ne spreglejte
:
 
Kaj se lahko zgodi z vašim računalniškim trdim diskom, potem ko je odslužil svoje in se znajde med odpadki?
 
Oglejte si to neverjetno video reportažo!*

 * Opomba: video reportaža je v angleškem jeziku. Celotno reportažo najdete TUKAJ.Varnost podatkov je bistvenega pomena!

Dandanes morajo vladne službe, organizacije ter javna in zasebna podjetja nameniti veliko pozornost ustreznemu uničenju odsluženih in odpadnih nosilcev digitalnih podatkov, kot so trdi diski in drugi magnetni mediji, ki vsebujejo zaupne in druge občutljive vsebine.

Zakonodaja namreč zahteva ustrezne ukrepe, vezane na zaščito osebnih in zaupnih informacij. Neustrezno uničenje občutljivih vsebin in datotek lahko povzroči katastrofalne posledice na številnih ravneh in privede do nepopravljive finančne škode, izgube ugleda podjetja ali ustanove, kot tudi do civilne in kazenske odgovornosti direktorja ali odgovorne osebe. Kršitve namreč niso več obravnavane kot »manjši prekršek«, ampak se kaznujejo z visokimi globami in možnostjo zaporne kazni.

Za dodatne informacije in povpraševanje smo vam na voljo preko telefonske številke: 01 5300 800, e-pošte: prodaja@pchand.si ali preko povpraševalnega obrazca.

 

Pošljite povpraševanje >