RSS

Novice in obvestila

HP je predstavil novo družino diskovnih polj vstopnega razreda, ki bodo uporabnikom omogočali učinkovito centralizacijo hranjenja podatkov.
Po raziskavi podjetja IDC je HP v Sloveniji v zadnjem četrtletju leta 2007 dosegel odlične rezultate na vseh segmentih osebnih računalnikov in standardnih strežnikov. HP je osvojil prvo mesto med vsemi ponudniki na področju osebnih in prenosnih računalnikov ter standardnih strežnikov.
Bill Gates je na konferenci Microsoft Office System Developer Conference predstavil novo programsko opremo, storitve in orodja, ki bodo razvijalcem omogočili razvoj novih poslovnih aplikacij za sistem Microsoft Office.
Microsoft je objavil, da je v izdelavo predal strežniški operacijski sistem Windows Server 2008, ki ga bo predstavil 27. februarja na svetovni predstavitvi, skupaj z izdelkoma SQL Server 2008 in Visual Studio 2008.
Intel in Micron Technology sta skupaj razvila tehnologijo zelo hitrega pomnilnika NAND flash, ki zelo izboljša čas dostopa in prenos podatkov.
Družba Matsushita Electric Industrial, bolj znana po svoji blagovni znamki Panasonic, je sporočila, da se bo 1. oktobra letos preimenovala v Panasonic.
Microsoft je obeležil prvo obletnico dostopnosti operacijskega sistema Windows Vista. Od takrat je podjetje prodalo že več kot 100 milijonov licenc operacijskega sistema, ki danes podpira že več kot 43.000 strojnih izdelkov – skoraj dvakrat več kot ob predstavitvi.
AMD je predstavil novo grafično kartico najvišjega razreda ATI Radeon HD 3870 X2, ki naj bi kot prva presegla mejo enega teraflopa in skoraj podvojila zmogljivosti lani novembra predstavljene kartice ATI Radeon HD 3870.
Podjetje Philips je predstavilo finančne rezultate za zadnje četrtletje in celotno poslovno leto 2007. Prihodki podjetja so se v celotnem letu zvišali za 5 odstotkov v primerjavi z letom prej, v zadnjem četrtletju pa so bili za 8 odstotkov višji in so znašali 8,365 milijarde evrov.
Podjetje Microsoft je predstavilo nabor novosti na področju virtualizacijskih tehnologij. Med predstavljenimi novostmi so nova orodja za upravljanje in vpeljavo virtualizacijske programske opreme in partnerstvo s podjetjem Citrix Systems pri zagotavljanju združljivosti virtualizacijskih rešitev za strežnike in odjemalce.