RSS

Novice in obvestila

V današnjem svetu je na prvem mestu varčevanje z energijo, do česar je pripeljal naš življenjski slog. Vsi proizvajalci se pričeli z izdelavo aparatov, ki varčujejo z energijo, kar je ključnega pomena pri varovanju okolja.
Po poročanju različnih medijev naj bi imel Hitachi pogovore s Toshibo in Fujitsujem o oblikovanju skupnega podjetja za trde diske in sisteme za shranjevanje podatkov. Novo podjetje bi združevalo enote za trde diske treh partnerjev.
Podjetje CDW je objavilo rezultate raziskave o uvajanju operacijskega sistema Windows Vista v poslovnih okoljih, ki kaže, da najnovejši Microsoftov operacijski sistem že uporablja ali preizkuša 48 odstotkov organizacij (v ZDA). Oktobra 2006 je delež dosegel 12 odstotkov, lani februarja pa 29 odstotkov.
Podjetje Sapphire Technology, izdelovalec izredno zmogljivih grafičnih kartic, ki temeljijo na vrhunski ATI-jevi tehnologiji, je predstavil novo blagovno znamko Sapphire ATOMIC.
Panasonic bo prevzel konkurenčno podjetje Sanyo Electric, s čimer bo postal največji japonski proizvajalec elektronike in drugi največji konglomerat na svetu. Prevzem naj bi bil vreden približno 8,8 milijarde USD, z njim pa bo Panasonic okrepil zlasti delovanje na področju baterij za večkratno uporabo in solarne opreme.
Sapphire je predstavil novo grafično kartico Sapphire HD 4850 X2, ki se lahko pohvali z ekstremnimi zmogljivostmi za igranje najnovejših iger v visoki ločljivosti. Odlikujeta jo predvsem dve grafično procesni enoti na eni matični plošči, od tega ima vsaka 800 procesorjev stream in 256-bitni pomnilniški vmesnik, ki poganjajo 1 GB velik pomilnik GDDR3, kar pomeni, da znaša skupna velikost pomnilnika 2 GB.

Na konferenci za razvijalce Professional Developers Conference 2008 je Microsoft predstavil prvo demonstracijsko različico operacijskega sistema Windows 7. Operacijski sistem prinaša nove možnosti za uporabnike in razvijalce ter vključuje izboljšave, ki temeljijo na povratnih informacijah uporabnikov.
HP je najavil novosti v naboru rešitev digitalnega tiska velikega formata, s katerimi želi podjetje HP doseči trg, katerega vrednost naj bi do leta 2010 dosegla 53 milijard USD. Med novostmi, ki jih je HP predstavil, sta tiskalnik HP Scitex FB7500, ki s hitrim tiskom in avtomatiziranim podajanjem zagotavlja zelo hitro tiskanje.
Microsoft je na konferenci za razvijalce Microsoft Professional Developers Conference 2008 najavil Windows Azure, na katerem temelji platforma Azure Services Platform. Podjetje je poudarilo vlogo te platforme pri uresničevanju pristopa združevanja programske opreme in storitev.
Podjetje za tržne raziskave Jon Peddie Research je predstavilo rezultate prodaje grafičnih procesorjev v tretjem četrtletju koledarskega leta 2008.